Araba Camlarının Buğulanması Nasıl Önlenir?

Kış aylarında başa gelen en kötü olaylardan birisidir. Ne yaparsanız yapın, camlardaki buğulanma geçmez. Bazı arabalar vardır ki insanı adeta deliye döndürür. Kış mevsimlerinde araba camlarında buğulanmayı engellemek için belli başlı yöntemler vardır. Camlar neden buğulanır? İşte size cevaplar.

  • Aracın kalorifer sistemi çalışmıyorsa cam buğulanması kaçınılmaz olur.
  • Aracınızdaki iç cam çok kirli, uzun zamandır temizlenmemiş olabilir.
  • Araç herhangi bir yerinden iç kısma su alıyorsa buğulanma yapar.

Cam buğusu gitmiyor diyen kullanıcılar çözümleri farklı maddelerde arama yoluna giriyorlar. Bunlardan birisi de cam buğu engelleyici spreyler. Bu sprey cama sıkıldığında 12 saat kadar buğulanmasını engellemektedir. Camların buğulanmasını engellemek için kaloriferin havasını cam tarafına vermeniz gerekir. Bu sayede hava, cama temas edecek ve buğulanmayı ortadan kaldıracaktır.

Araç camları kirli ise her zaman buğulanma olur. Öncelikle temiz bir bez sabunlanır ve sıkılır. Bu şekilde cam temizlenir. Aynı işlem bir kez daha yapılır. Cam iyice temizlenene kadar devam edilir. Bu işlemden sonra camlarda buğulanma olmayacaktır.Araç Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

Araç Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

Aracınızda cam buğulanmasını önlemek için camınızı sirke veya amonyak bazlı ev temizleyicisi ile düzenli olarak temizleyebilirsiniz. Su veya diğer solüsyonlarla temizlemeden önce kir veya yağ kalıntılarını özel bir sünger veya bezle temizleyin. Bu, kirin ön camınızda su damlacıklarına dönüşmesini ve daha sonra sis parçalarına dönüşmesini önleyecektir. Bir de aracı çalıştırdıktan hemen sonra klimayı açarsanız; camdaki buğulaşmaya engel olabilirsiniz. Bu arada klimanızı ön ve yan camlara yönlendirmeyi unutmayın. Böylece camlarda ortaya çıkan buğulanmalardan pratik bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bununla birlikte camınızı hafif bir şekilde aralayarak da araç camlarında buğu oluşmasının önüne geçebilirsiniz.Araç Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR   Araç Periyodik Bakımı ve İşçilik Fiyatları Ne Kadar ?

Araç camı neden buğulanır?

Aracınızın ön camı, buğulanmasını önleyen özel bir kaplama ile kaplanmıştır. Ancak bu kaplama zarar görürse cam yüzeyinde yoğuşma meydana gelebilir. Bu genellikle kış aylarında, arabanızın ısıtmalı iç kısmından çıkıp soğuk havalarda dışarı çıktığınızda olur. Aracınızın içindeki sıcak hava soğur ve ön camınız veya pencereleriniz de dahil olmak üzere herhangi bir serin yüzeyde yoğunlaşır. Cam üzerinde yoğuşma tabakasının oluşmasının ana nedeni, arabanın içindeki hava ile dışarıdaki hava arasındaki sıcaklık farkıdır. İçerideki hava, yolculardan ve iç bileşenlerden gelen ısısıyla ısıtılır. Bu da nefesten gelen su buharının daha soğuk camlarda yoğunlaşmasına neden olur.Araç Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

Kışın arabanın camı buz tutmaması için ne yapmalı?

Cam yüzeyinde buz oluşmasını önleyecek bir buz çözme solüsyonu kullanarak bu sorunu önleyebilirsiniz. Bu çözüm, kış koşullarında seyahat etmeden önce veya dışarıda yağmur yağarken camlara ve aynalara uygulanmalıdır. Bu tür ürünleri herhangi bir otomobil parçası mağazasından veya aracınız için aksesuar satan herhangi bir yerden satın alabilirsiniz. Kışın araba camınızın buz tutmaması için limon kolonyası da mantıklı bir çözüm olacaktır. Bunun için camdaki buzlanan yerleri 1 şile limon kolonyasıyla temizleyebilirsiniz. Kolonyada bulunan asit sayesinde camdaki buzlar çözülecektir. Bu da size iyi bir görüş mesafesi kazandırmaya yetecektir. Bir de antifrizle suyu karıştırarak bu karışımı doğrudan buzlu yüzeylere sıkarak da buz sorununu çözebilirsiniz.

Yorum yapın