Araçlarda Beyin (ECU) Resetleme Nasıl Yapılır

Bu yazımızda beyinli (ECU) araçlarda beyin nasıl resetlenir, bunun faydaları ve zararları nelerdir? Konularında sizlere elimizden geldiğince detaylı olarak, yeterli bilgi vermeye çalışacağız.
İlk olarak bu yöntem, boğaz kelebeği telli olan araçlarda işe yaramıyor. Elektronik olan modellerde işe yarıyor.
Sırasıyla uygulayın:
Aracın ışıklarını, klimasını kısaca elektrik tüketen ne varsa her şeyi kapatın. Motoru durdurun.

Sürücü camını açık bırakarak dışarı çıkıp kapıyı kapatın. Kapınız kapalı halde kalsın.
Akünün şase kablosunu yani eksi kutbunu çıkarın. Araçlarda beyin ECU resetleme süresi farklılık gösterir. Bazı araçlarda 10 dakika, bazılarında 20 dakikadır. Eğer aracınızın beyin resetleme süresini bilmiyor iseniz, tavsiyemiz, akünün eksi kutbunu çıkardıktan sonra 30 dakika beklemenizdir.
30 dakika bekledikten sonra eksi kutbunu tekrar bağlayın.

Sonra arabanın kapısını açmadan, açık bıraktığınız camdan uzanarak, anahtarı ON konumuna (Marş basmadan önceki konum) getirip 15-20 saniye bekleyin.

Bekledikten sonra aracı çalıştırın ve yine elektrik tüketen hiçbir şeyi açmayın.
Bu esnada ECU yakıt-hava karışımının oranını tespit edeceği için rölanti değişmeler gösterebilir.

10-12 dakika rölantide bırakın. Bu süre içinde de gaz pedalına basmayın ve elektrikle alakalı hiçbir sistemi çalıştırmayın.
Süre bitiminde motoru durdurun yalnız anahtarı 20-25 saniye çıkarmayın.
Sonrasında tekrar anahtarı ON konumuna alıp ve marş basmadan 10-15 saniye bekleyin.
5 dakika bekleyin ve yine bu sürede elektrik kullanan hiçbir şeyi çalıştırmayın, gaz pedalına basmayın.

Süre sonunda motoru durdurun ve 20-25 saniye geçmeden tekrar çalıştırmayın.
Son olarak arabanızı çalıştırın ve 30-35 dakika dolaşmaya çıkın. Standart kullanım alışkanlıklarınıza göre kullanın ki, ECU tekrar programlama uygulamasını doğru bir şekilde bitirsin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR   Tıkalı Egzoz Hararet Yapar mı?

Faydaları:
Rölanti bozuklukları düzelir, egr valfindeki, potansiyometredeki sıkıntılar giderilir.

Zararları:
Teyp ve klima sıfırlanacağı için bazı radyolar kod isteyebilir.
Sorunlarınızı çözmesini umut ediyoruz. Güvenli sürüşler ile hayata bağlanın.

Oto beyin programlama nasıl yapılır?

ECU beyin arızası nasıl anlaşılır?

ECU beyin arızası, son yıllarda en sık görülen araba arıza türüdür. Otomotiv teknolojisi hızla gelişiyor ve arabaların performansı da büyük ölçüde iyileşiyor. Ancak, bazı insanlar araçlarının performansından memnun olmadıklarından şikayet etmekten kendilerini alamıyorlar. Bunun nedeni, çoğunlukla beynindeki bir arızadan kaynaklanan araba motor kontrol ünitesinde (ECU) sık sık sorunlar olmasıdır. Aslında, arabanızla ilgili herhangi bir sorun yaşadıysanız, beyin arızasıyla ilgili bir sorun olması muhtemeldir. ECU arızasının en yaygın nedeni, çalışma sırasında yetersiz bakım veya yanlış kullanımdır. Örneğin, yağınızı düzenli olarak değiştirmezseniz veya hava filtrenizi uzun süre temizlemezseniz, bu kesinlikle yakıt veriminin düşük olması ve motorun stop etmesi gibi sorunlara yol açacaktır.

ECU beyin arızası nasıl anlaşılır?

Oto beyin programlama nasıl yapılır?

Oto beyin programlama işlemi; aracınızda var olan ancak bir şekilde hata veren yazılımın okunup tekrar geri yüklenmesi işlemidir. Bu işlem sayesinde aracınızdaki yazılım aktif hale gelecektir. Bu tür işlemler için özel teknik cihazlar kullanılmaktadır. ECU beyin sorunu, aracınızın semptomları analiz edilerek tespit edilebilir. Arabanızın düzgün çalışmadığını düşünüyorsanız, ECU sistemini kontrol etmenin zamanı geldi. Aracınızı kontrol ettirmek için bir oto tamirhanesine götürmeniz gerekecektir. Arabanız iyi çalıştığı halde aniden yavaşlıyorsa veya çalıştırmada sorun yaşamaya başlıyorsa, o zaman ECU’da bir sorun olabilir. Böyle durumlarda oto beyin programlama işlemi işe yarayacaktır.

“Araçlarda Beyin (ECU) Resetleme Nasıl Yapılır” üzerine 3 yorum

  1. Kapıları açmadan camdan çalıştırmayı yapamadığımız araçlar var onları nasıl sıfırlayacağız mesela debriyaja basılarak çalıştırılan araçlar

    Yanıtla
Yorum yapın